Okul ve Pansiyon Kayıt İşlemleri ve Okul Kıyafeti

Okul ve Pansiyon Kayıt İşlemleri ve Okul Kıyafeti

BEHİCE YAZGAN KIZ ANADOLU LİSESİ OKUL KAYIT KABUL İŞLEMLERİ VE GEREKLİ EVRAKLAR

 Okulu kazanan öğrencilerimizin okula kayıtları otomatik yapılmış olup, okula kayıt için ayrıca gelmelerine gerek yoktur. Okul kıyafetlerimiz Kayseri'de okul kıyafeti satan mağazalardan alınabilir. Okulumuzun anlaşmalı olduğu bir kurum YOKTUR. Okul kıyafetlerimiz aşağıdaki fotoğraflardaki gibidir.

12-08-2020

12-08-2020                                      

30.07.2021 3496

 

 

 

 BEHİCE YAZGAN KIZ ANADOLU LİSESİ PANSİYON ÖN KAYIT  İŞLEMLERİ VE GEREKLİ EVRAKLAR

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında pansiyonumuzda yatılı olarak kalmak isteyen öğrencilerimizin 21-25 Ağustos 2023 tarihleri arasında velilerinden yazılı yatılılık talepleri ve diğer gerekli belgeler alınarak ÖN KAYITLARI (BAŞVURU) yapılacaktır.

Ön kayıt talepleri alındıktan sonra teslim edilen evraklar yatılılık ve bursluluk komisyonumuzca incelenecektir. Eksik evrakı olan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Evrakı tam olan aday öğrencilerimiz için pansiyon boş kontenjanı yatılılık taleplerini karşılıyorsa, başvuran öğrencilerin pansiyon KESİN KAYITLARI yapılacaktır. Başvurunun boş kontenjandan fazla olması durumunda ise ilgili yönetmelik hükümlerince parasız yatılı ve paralı yatılı öğrenciler için kendi aralarında ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU'NDAKİ AÇIKLAMALAR ESAS ALINARAK sıralama yapılacak ve boş kontenjan sayısı kadar öğrencinin kesin kayıtları yapılacaktır. Kontenjan yetersizliği sebebiyle kayıt hakkı kazanamayan öğrencilerin başvuruları bir eğitim-öğretim yılı saklı tutulacak, ilerleyen tarihlerde boşalan kontenjanlar için velinin de bilgisi alınarak tekrar değerlendirilecektir.

NOT: Şartları sağlayıp kontenjan yetersizliğinden yerleşemeyen öğrenciler İlçe Milli Eğitim Müdürülüğüne bildirilip İlçe Milli Müdürlüğü Yerleştirme Komisyonu tarafından boş kalan diğer okulların uygun pansiyonlarına yerleştirme yapılmaktadır.

Bu amaçla yatılılıkla ilgili evrakların 25 Ağustos 2023 Cuma günü mesai bitimine kadar eksiksiz olarak okul idaresine teslim edilmesi gerekmektedir. Bu tarihe kadar evraklarını teslim etmeyen, evraklarında eksik olan adaylar sıralamaya dâhil edilmeyecektir ve başvuruları değerlendirilmeyecektir.

Kesin kayıtlar sonrası pansiyonumuzda kalmaya asil olarak hak kazanan öğrencilerimizin isimleri okulumuzun internet sitesinden 31 Ağustos 2023 tarihinde ilan edilecektir. 

ÖĞRENCİ AİLESİNİN MADDİ DURUMUNU GÖSTERİR BEYANNAMENİN (EK–1 BELGESİNİN) DOLDURULMASI

A) Memur çocukları:

1 OCAK 2022 ile 31 Aralık 2022 tarihleri arasında bağlı olduğunuz KURUMDAN ALINACAK bir yıllık gelirinizi gösterir belge. (Anne baba çalışıyorsa her ikisi için ayrı olacaktır.)

(**) Onay kısmı; Ayrıca Ek-1 belgesinin onay bölümü çalıştığı kurum müdürü tarafından tasdik edilecektir

B) İşçi çocukları:

1 OCAK 2022 ile 31 Aralık 2022 tarihleri arasında bağlı olduğunuz MUHASEBE bürosunun onayladığı bir yıllık gelirinizi gösterir belge. (Anne baba çalışıyorsa her ikisi için ayrı ayrı olacaktır.) (Özel sektörde işçi ise bağlı olduğu muhasebeden onaylanacaktır.)

(**) Onay kısmı; Ayrıca Ek-1 belgesinin onay bölümü kurum müdürü tarafından tasdik edilecektir.) (Özel sektörde işçi ise bağlı olduğu muhasebeden onay alınacaktır.)

C) Emekli çocukları:

1 OCAK 2022 ile 31 Aralık 2022 tarihleri arasında MAAŞ ALDIĞINIZ BANKADAN aylar itibariyle maaş dökümünüzü gösterir belge.(Anne baba emekliyse her ikisi için ayrı ayrı olacaktır.)

(**) Onay kısmı; Ayrıca Ek-1 belgesinin onay bölümü ilgili kişi kurum ve kuruluşlarca onaylanacaktır.

D) Esnaf çocukları:

1. Sosyal güvenlik kurumuna kayıtlı olmayıp maaş almadığına dair belge (Anne ve baba için ayrı yapılacak)
2. Serbest meslek sahibi ise vergi dairesinin adı, adresi ve hesap numarası belirtilen, basit ya dagerçek usulde vergiye bağlı olan mükelleflerin bir önceki yıla ait (2022 yılı gelir vergisi matrahını)gösteren belge.(Anne baba esnafsa her ikisi için ayrı ayrı olacaktır.)

(**) Onay kısmı; Ayrıca Ek-1 belgesinin onay bölümü vergi dairesi, muhasebe birimi veya ilgili kişi kurum ve kuruluşlarca onaylanacaktır

E) Çiftçi çocukları:

1. Sosyal güvenlik kurumuna kayıtlı olmayıp maaş almadığına dair belge (Anne ve baba için ayrı yapılacak)
2. Tarım Müdürlüğü tarafından ailenin bir yıllık gelir durumunu gösterir belge (2022 Yılı)

Örnek-1: "Kişinin üzerine kayıtlı 10 dönüm arazide üzüm bağı bulunmakta olup 2022 yılı yıllık gelir toplamı 18.000TL'dir."gösterir resmi yazı.

Örnek-2:"Kişi damızlık havyan yetiştiriciliği yapmakta olup 10 adet inekten yıllık gelir toplamı 25.000TL dir."gösterir resmi yazı.

(Anne baba çiftçiyse her ikisi için ayrı ayrı olacaktır.)

(**) Onay kısmı; Ayrıca Ek-1 belgesinin onay bölümü bağlı olduğu köy/mahalle muhtarı tarafından onaylanacaktır. (Anne-Baba çiftçiyse her ikisi için ayrı ayrı olacaktır.)

F) Herhangi bir işi olmayanların çocukları: (Anne ve baba için ayrı ayrı yapılacak)
1. Sosyal güvenlik kurumuna kayıtlı olmayıp maaş almadığına dair belge alınacak.
2. Maliyeye gidilip vergi mükellefi olmadığınıza dair belge alınacak.
3. Tarım Müdürlüğüne gidilip üzerine kayıtlı herhangi bir arazi bulunmadığına dair belge alınacak.

(**)Yukarıdaki ibareleri taşıyan yazılar alındıktan sonra muhtara gidilip Ek-1 Belgesi tasdik edilecektir. Mahalle muhtarı Ek-1 belgesinin gelirler bölümüne; Yukarıda adı soyadı yazılı kişi serbest iş yapmakta olup 2022 yılı yıllık geliri TL dir. Diyerek tasdikleyecektir.

ÖNEMLİ NOT: "İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA PARASIZ YATILILIK, BURS VE SOSYAL YARDIMLAR YÖNETMELİĞİ Maddi durum araştırması MADDE 32 – (1) Parasız yatılılık ve bursluluk sınavına başvuru veya kayıt ve kabul süresinde, ihtiyaç duyulduğunda ailenin maddi durumunu gösteren beyanname ve eklerindeki bilgiler, öğrenim gördükleri okul müdürlüğünce ilgili yerlerden araştırılır. Bu araştırma sonucuna göre velinin, ailenin maddi durumunu gösteren Beyannamede ( EK-1 ) belirttiği fert başına düşen yıllık gelir miktarı, içinde bulunulan mali yılda belirtilen limitten fazla ise yanlış beyanda bulunan öğrenci velisi hakkında yasal işlem yapılmak üzere durum ilgili makamlara bildirilir. Bu işlem sonucunda velinin yanlış beyanda bulunduğunun tespiti durumunda, öğrencinin başvurusu ile parasız yatılılık veya bursluluk hakkı iptal edilir. " DENİLMEKTEDİR.

BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ.

PANSİYON KAYIT – KABUL İÇİN

GEREKLİ BELGELER:

1.      Yatılılık Başvuru Dilekçesi

2.      Öğrencinin ve Velisinin Kimlikleri ve Fotokopileri- (Anne, babası ayrı çocukların velayetini belirtir belge)

3.      Aile Nüfus Kayıt Örneği (Tüm aile fertlerinin bilgileri yer almalıdır.)

4.      Bir (1) adet Vesikalık Fotoğraf

5.      İkametgâh Belgesi

6.      Öğrenci Ailesinin Maddi Durumunu Gösteren Beyanname ( EK-1) BAŞVURU KILAVUZU İÇİNDE BELİRTİLEN EK-1 BELGESİ

·         Sadece parasız yatılılığa başvuracaklar için gereklidir.

·         Yıllık gelir toplamının fert başına düşen sınır miktarı 2022 yılı için 46.000TL'dir.

·         Velinin ve çalışıyorsa eşinin bakmakla yükümlü olduğu anne ve babası ile ilgili tedavi yardım beyannamesi, varsa bakmakla yükümlü olduğu diğer şahıslarla ilgili mahkeme karar örneği

7.      Gelir Beyan Belgeleri

·         Velinin ve eşinin aylar itibariyle 2022 yılına ait 12 aylık toplam gelirini gösteren belge, çalışmıyorsa HEM ANNE HEM DE BABA İÇİN herhangi bir gelir kaydı olmadığına dair SGK'dan alınacak belge

·         (Veli maaşlı çalışan ise maaş bordroları, esnaf ise vergi matrahı, çiftçi ise yıllık gelir bildirimi)

8.      Yatılılığa engel bir sağlık durumunun olmadığına dair sağlık raporu

·         Aile hekiminden alınacak ve "Yatılı kalmasında sakınca yoktur." ibaresi mutlaka yazılacak.

       9.      Bir önceki ders yılında okul değiştirme cezası almadığını gösterir belge.

 

OKULDA DOLDURULACAK FORMLAR

  1. Veli Sözleşmesi(Form-1)
  2. Öğrenci Sözleşmesi(Form-2)
  3. Evci ve Çarşı İzni Muvafakat Belgesi(Form-3)
  4. Veli İzin Belgesi (Form-4)
  5. Veli Tayin Belgesi (Form-5) (Anne-babanın dışında biri veli tayin edilmek istenirse)
  6. Covid-19 Taahhütname Bilgilendirme Formu