29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun

27.10.2022 714

Bugün, Türk milleti olarak istiklal ve istikbal yolunda verdiğimiz büyük Kurtuluş Savaşının zaferle sonuçlandığı, millet egemenliğiyle taçlandığı kutlu bir gündür. Birlik ve beraberliğimize, bağımsızlığımıza kast edenlere cevap vermek noktasında Atatürk'ün önderliğinde büyük bir Kurtuluş mücadelesi veren milletimiz, doğasına en uygun bir yönetim biçimi olan Cumhuriyetin ilanıyla daha aydınlık bir yolda yürümeye başlamıştır. Çağın gerektirdiği yenilikleri, büyük kalkınma hamlelerini kısa sürede gerçekleştiren ve Atatürk'ün önderliğinde halkıyla bütünleşerek muasır medeniyet yolunda kararlı adımlarla ilerleyen Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bugün de bağımsızlık ve toprak bütünlüğünden taviz vermeden, şanlı Türk Bayrağını dalgalandırmanın gurur ve onurunu yaşamaya devam etmektedir. 

Cumhuriyetimiz, aydınlık yarınlarımız için bu aziz millete umut vermiş, muasır medeniyetler seviyesine ulaşmamızda en büyük dayanağımız olmuştur. Milletimizin ortak eseri olan Cumhuriyetimize sahip çıkmak,  tüm yurttaşlarımızın her birinin en kutsal vazifesi olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti´ni vatanı ve milletiyle bölünmez bir bütün olarak sonsuza dek yaşatmak en önemli görevlerimizdendir. Bugün atalarımızdan bizlere emanet kalan cennet vatanımızın, kalkınma yolunda ilerlememizin çözüm yolu, milli birlik ve bütünlüğümüze sıkı sıkıya sarılmaktan geçiyor. Aziz milletimizin millî birlik ve beraberlikle neler başarabileceğine tarih defalarca şahit olmuştur. 

Bu duygu ve düşüncelerle, bu şanlı günün 99. yıldönümünde, bütün öğretmen arkadaşlarımın ve geleceğimizin teminatı olan değerli öğrencilerimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete irtihal eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyor, şükran ve minnetlerimizi sunuyoruz.